0515 23 28 50

Uw nettosalaris kan deze maand tegenvallen

Vanaf 1 april is de berekening van de loonheffing gewijzigd. Uw nettosalaris kan deze maand daarom tegenvallen. Het ministerie van Financiën geeft aan dat werknemers gemiddeld € 3 tot € 10 netto per maand minder overhouden dan in de maanden januari tot en met maart.

Ieder jaar wijzigen aan het begin van het jaar de belastingtarieven. Omdat de juiste tarieven voor 2016 pas in december zijn vastgesteld, konden deze niet meer op tijd worden verwerkt in de salarissystemen. Dat betekent dat in januari, februari en maart op uw salaris niet het juiste bedrag aan loonheffing is ingehouden. Vanaf 1 april werken de salarispakketten wel met de juiste tarieven. Dit heeft tot gevolg dat uw nettosalaris vanaf april waarschijnlijk zo’n € 3 tot € 10 lager is dan in de vorige maanden.

Let op! Uw werkgever heeft niets met de verlaging van uw nettosalaris van doen. Hij is namelijk verplicht om de gewijzigde loonheffing vanaf 1 april toe te passen en mag niet doorgaan met de vanaf 1 januari toegepaste loonheffing.

Top